SJR_ arch
SJR_arch
01 / 01
01772 479515

PROJECTS

FULWOOD ROW

The existing property set in the green belt was considerably smaller than the residential plot its set in. The brief was to extend the existing house to accommodate two more bedrooms which take full advantage of the beautiful view. The design had to create a balanced living space which linked the out within.

HIGHFIELD HOUSE

Our client had a plot of land which he wanted to develop. SJR Architecture managed to get 2 townhouses with a small garden to the rear. Traditional materials were chosen to blend in with the surrounding properties.

VICTORIA ROAD

The property was very run down and needed a full renovation. Now finished there is incredible difference. The waterproof yacht flooring flows throughout the ground floor making the space appear much larger than it is. Now the property has a very modern feel and the value has increased dramatically.

BLACKGATE LANE

The brief was to create a larger outdoor space so the owners could make the most of Summer. The existing landscape was at different levels so this needed to be resolved. The main area is elevated and easy access to the garden was key; clear glazing separates the two areas without completely cutting them off.

HIGHFIELD ROAD

Our client had a plot of land which he wanted to develop. SJR Architecture managed to get 2 townhouses with a small garden to the rear. Traditional materials were chosen to blend in with the surrounding properties.

CHORLEY OLD ROAD

Working with the local planning authority and Bolton at Home we helped the client extend to the rear in order to accommodate a wet room suitable for wheel chair access. It was crucial when redesigning the internal layout, a wheel chair could manoeuvre with ease. A ramp also was included down to the rear entrance as the property was on a slope.

ST HELENS WELL

The client wanted to create an extra room to use as an office. Under permitted development where no planning is needed the garage was converted to accommodate this. The garage space was too small for the cars so it was really a useless space.

SOUTHPORT NEW ROAD

The brief was to be able to build an extension under permitted development which would. The proposed room is to be used to as a snug room which looks onto the garden. With the design being carried out under permitted development it makes the process much quicker. The glazed bifold doors creates a link to the lovely landscaping which surrounds the property.

FOLKESTONE

Garages can be built under permitted development however the client wanted a pitched roof to match the existing property and placed next to the boundary to make it as large as possible. The garage is well insulted as it is to be used as a workshop; storage space was created above so the space is used as effectively as possible.

HAMPSHIRE ROAD

The brief from was to create a more spacious interior by extending the rear of the property. A glazed roof lantern and bifold doors allows the light to penetrate the interior. Materials and composition are traditional which match that of the existing property; the house is located on an estate and so it was important to blend in. A modern interior and seating area tie in together with the glazed link.

TUNSTALL DRIVE

The client was really struggling with space in this property and so really needed to extend as much as possible. Usually permitted development is withdrawn from estates so that the local planning authority can keep control of development. For this reason, full planning was needed. Materials and composition are traditional to blend in with the existing property and to meet the planner’s requirements.